Суд продовжив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу до 29 січня

Суд продовжив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу до 29 січня

Укрінформ
Печерський районний суд Києва під час підготовчого судового засідання у справі митрополита УПЦ Павла продовжив на 60 діб строк дії обов'язків.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар прокуратури Київської області Олена Ковальова.

“Печерський райсуд Києва під час підготовчого судового засідання продовжив на 60 діб строк дії обов'язків екснаміснику Києво-Печерської лаври.

Зокрема, він зобов’язаний не відлучатися з місця проживання без дозволу суду, з'являтися за викликом до суду, не спілкуватися з потерпілими і свідками, носити електронний засіб контролю”, - сказала вона.

Водночас адвокат екснамісника Києво-Печерської лаври Андрій Доманський у коментарі Укрінформу нагадав, що у його підзахисного діє запобіжний захід у вигляді застави розміром 33 млн грн.

“Сьогодні розглядалося клопотання про продовження дії обов’язків, які покладаються під час обрання запобіжного заходу у вигляді застави”, - зауважив він.

Читайте також: Митрополита Павла судитимуть за виправдовування збройної агресії проти України

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври підозру у виправдовуванні і запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України (ст. 161 Кримінального кодексу), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної і регіональної належності (ст. 436-2 ККУ).

1 квітня Шевченківський районний суд Києва обрав митрополиту Павлу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У травні домашній арешт продовжили ще на 30 діб.

14 липня суд обрав митрополиту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 млн грн.

У жовтні СБУ повідомила про завершення та передачу до Печерського райсуду обвинувального акту щодо колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври Павла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-