Україна піднялася за двома критеріями у рейтингу найкращих країн світу U.S. News-2023

Україна піднялася за двома критеріями у рейтингу найкращих країн світу U.S. News-2023

Укрінформ
У рейтингу найкращих країн світу U.S. News-2023 Україна порівняно з минулим роком опустилася на шість сходинок і посіла 68-ме місце з 87-ми. Водночас за критеріями «Військова потужність» і «Політична впливовість» країна піднялася на 6-те і 10-те місця відповідно.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані рейтингу.

Серед ключових позитивних висновків рейтингу – те, що порівняно з 2022 роком Україна піднялася на шість позицій у категорії «Спритність» (41-ше місце) та залишилась на тих самих позиціях у категоріях «Сила» (14-те місце) та «Соціальна значущість» (34-те місце).

Країну також стали вище оцінювати за вужчими критеріями «Культурна престижність» (38-ме місце), «Динамічність» (38-ме місце) та «Турбота про права тварин» (37-ме місце).

До того ж Україна отримала високі бали за критеріями «Політична впливовість» (10-те місце) і «Військова потужність» (6-те місце).

Натомість за багатьма іншими показниками сприйняття України погіршилося. Наприклад, за критеріями «Щастя», «Якість життя», «Безпека», «Політична стабільність», «Економічна стабільність», «Місце, де я б хотів жити» Україна отримала 0 балів і опинилася на останньому місці.

Додатково країна втратила бали та продемонструвала низькі результати в категоріях «Підприємництво» (51-ше місце), «Культурний вплив» (63-тє місце), «Відкритість до ведення бізнесу» (82-ге місце), «Культурна спадщина» (81-ше місце), «Потенційне лідерство» (80-те місце), «Пригодницький дух» (85-те місце) та «Якість життя» (87-ме місце).

Також порівняно з 2022 роком Україна показала нижчі показники за критеріями «Багата історія» (54-те місце), «Сексуальність» (64-те місце) і «Дружелюбність» (68-ме місце).

Читайте також: Україна ввійшла у топ-20 найвпливовіших країн світу за рейтингом «м'якої сили»

Коментуючи Укрінформу потенційні причини погіршення результатів України, керівниця аналітичного відділу громадської організації Brand Ukraine Тамара Новосельська зазначила, що після екстремального сплеску уваги до України, а відтак і злету в більшості міжнародних рейтингів національних брендів у перший рік повномасштабного вторгнення, у дослідженнях і рейтингах цього року спостерігаємо реальний відголос повномасштабної війни. «Очевидно, що регулярні обстріли та руйнування інфраструктури та промислових підприємств, гуманітарна та економічна кризи, що розгортаються на очах у всього світу, не могли не призвести до падіння привабливості України як країни для ведення бізнесу, туризму чи життя», – додала вона.

Для формування рейтингу U.S. News Best Countries, який 6 вересня опублікувало американське видання U.S. News, було опитано 17 тис. людей з усього світу. Їх попросили оцінити привабливість 87 країн за 72 критеріями, які потім виокремили у десять великих тематичних категорій, серед яких – «Пригодницький дух», «Спритність», «Культурний вплив», «Підприємництво», «Культурна спадщина», «Потенційне лідерство», «Відкритість до бізнесу», «Сила», «Якість життя» та «Соціальна значущість». Метою рейтингу було продемонструвати, яке сприйняття різні країни мають за кордоном у багатьох сферах: від туризму до торгівлі.

Brand Ukraine – громадська організація, яка об’єднала однодумців та експертів у сфері стратегічних комунікацій та міжнародних проєктів. Допомагає розвивати бренд України у світі, формувати її позитивний імідж та суб’єктність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-