Зеленська відвідала великі прийомні родини в таборі «Артек-Буковель»

Зеленська відвідала великі прийомні родини в таборі «Артек-Буковель»

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська відвідала великі прийомні родини на відпочинку в таборі в Карпатах, поїздку куди для дітей і батьків було організовано її Фундацією.

Про це вона розповіла в Телеграмі, передає Укрінформ.

“Побувала в таборі «Артек-Буковель», де завдяки Фундації Олени Зеленської відпочивають великі прийомні родини з усієї країни. Постійно чую від колег із Фундації, якою сильною є потреба в спільному відпочинку для цих сімей. Тож надзвичайно радісно було побачити на власні очі, як спрацювала наша ідея з табором. Шість змін було цього літа в Карпатах – шість змін щасливих батьків і дітей”, - зазначила перша леді.

Читайте також: Зеленська радить українцям долучатися до «Академії стійкості»

Дружина Президента нагадала, що на залучені від іноземних партнерів кошти її Фундація профінансувала путівки та проїзд до табору для 1357 дітей і батьків із 218 великих прийомних родин.

“Краєвиди, природа, нові враження – усе це дуже важливо і для дітей, які багато пережили й переживають, і для їхніх батьків, яким випала на долю евакуація, пошуки нового дому та безпеки для своїх близьких. Але й у мирний час виїзд на відпочинок разом був для таких великих родин недосяжною мрією. Ми в Фундації від початку опікуємося великими прийомними сім’ями, тож дуже хотіли подарувати їм повноцінне літо та змогу відпочити разом, усією родиною, хоч би якою великою вона була”, - поділилася Зеленська.

Водночас у пресслужбі ОП поінформували, що під час шести змін табору в ньому побували сім’ї з Херсонщини, Миколаївщини, Черкащини, Дніпропетровщини, Запоріжжя, Донеччини, Чернігівщини, Сумщини, а також зі Львівщини, Хмельниччини, Тернопільщини, куди великі прийомні родини з інших регіонів були змушені переїхати через російське вторгнення та втрату житла.

Читайте також: На Київщині відбулась партнерська зустріч щодо реформи харчування

Дружина Президента зустрілася з прийомними сім’ями, які відпочивають у таборі «Артек-Буковель», зокрема:

- з родиною В’ячеслава та Оксани Паскевичів, яка переїхала на Львівщину з Дніпропетровської області через втрату житла внаслідок російської агресії. В родині восьмеро прийомних дітей;

- з родиною Маргарити та Ігоря Антипчуків, які виховують десятьох дітей. ВПО зі Слов'янська Донецької області, нині проживають на Житомирщині;

- з родиною Тетяни Юричко та Сергія Гашенка з Пологівського району Запорізької області. Зараз проживають у м. Стрию, в родині семеро прийомних дітей;

- з родиною Катерини та Олексія Тарусіних, де виховується десятеро дітей. До повномасштабної війни сім’я проживала в селі Олександрівка Краматорського району Донецької області. Нині – на Житомирщині.

Читайте також: Зеленська розповіла фахівцям GlobalLogic про програму ментального здоров’я «Ти як?»

«Дуже рада бачити їх тут, у таборі «Артек-Буковель». Дітей і батьків з усієї країни – радісних, усміхнених, безтурботних. Можливо, вперше за довгий час. Так впливають Карпати й особлива атмосфера табору. Але і ще дещо. Це відчуття потрібності й важливості – для своєї країни, співгромадян, усіх, хто поряд. Хочеться, щоб усі батьки й діти, усі родини в Україні відчували саме це», – сказала Зеленська.

Як повідомлялося, перша леді України Олена Зеленська у січні ініціювала запуск проєкту будівництва дитячих будинків сімейного типу для родин, які втратили житло через російську агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-