У МЗС спростували інформацію про захоплення українських заручників у Судані

У МЗС спростували інформацію про захоплення українських заручників у Судані

Укрінформ
Членів українського авіаційного екіпажу, які перебували у міжнародному аеропорту Хартума під час загострення там ситуації, вдалося вивезти у безпечне місце.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи поширений низкою ЗМІ допис української стюардеси про нібито захоплення українських заручників у Хартумі.

«Інформація про захоплення українських заручників не підтверджується. Під час загострення ситуації в міжнародному аеропорту Хартума перебували члени українського авіаційного екіпажу. Цю групу людей вдалося вивезти. Зараз вони перебувають у безпечному місці. Ними опікується український почесний консул у Судані», - зазначив Ніколенко.

Він запевнив, що МЗС та посольство України в Єгипті тримають питання безпеки українських громадян у Судані на особливому контролі.

Читайте також: Унаслідок військових зіткнень у Судані загинули щонайменше троє цивільних

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) в Хартумі пролунали вибухи й стрілянина. Суперечка зосереджена навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

Відомо про загибель у Судані двох людей унаслідок влучання снаряда в пасажирський літак. Про призупинення польотів до Хартума вже заявили державна авіакомпанія Saudi Arabian Airlines та Національний авіаперевізник Єгипту EgyptAir.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-