У МВС ушанували героїв повномасштабної війни з росією

У МВС ушанували героїв повномасштабної війни з росією

Фото
Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ України пройшли заходи, приурочені до річниці широкомасштабного російського вторгнення і присвячені вшануванню героїв цієї повномасштабної війни - працівників міністерства.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

МВС ушанували героїв повномасштабної війни з рф / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

"Сьогодні така знаменна дата, якою ми закриваємо невелику історію - історію МВС за рік (повномасштабної - ред.) війни. Ми стали іншими, продовжуємо жити і будемо жити. Ми завоюємо перемогу і після неї відбудуємо нашу державу", - сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він презентував на цих заходах фотоальбом "МВС-2022: Міністерство вашої безпеки".

За словами міністра, люди, які представлені у цьому збірнику, не всі дожили до цього дня, але їх пам'ятають. Наприклад, загибле керівництво міністерства, у тому числі попередній глава МВС Денис Монастирський.

Читайте також: Клименко про «Гвардію наступу»: Підготовка добровольців триватиме два-чотири місяці

"Багато хто з них поклав своє життя, не даючи ворогу захопити нашу землю. Тут, у тому числі, є і люди, які сьогодні формують нові бойові штурмові бригади, які мають показати ворогу, де його місце на сьогодні. А його місце однозначно - за нашими кордонами", - заявив глава МВС.

Міністр висловив думку, що колись вийде і багатотомник, після війни, у якому будуть згадані всі і все, що вони робили і досягали.

"І найголовніше - ця книга і наступні, які будуть, вони мають сказати лише про одне нам усім: що ми маємо зберегти пам'ять про тих, хто своєю героїчною працею зробив вклад у велику перемогу нашої України, хто не здався і тримався до кінця", - сказав Клименко.

Присутні герої підрозділів системи МВС - понад 10 поліцейських, рятувальників, нацгвардійців, прикордонників, - розповіли про свою роботу під час цього року повномасштабної війни з рф.

Читайте також: «Гвардія наступу» та розмінування: Клименко назвав першочергові завдання МВС

Зі свого боку Клименко подякував їм усім за службу.

"Я скажу рідним, близьким загиблих наших героїв: ви маєте знати чітко і точно, що ми будемо пам'ятати життя кожного загиблого нашого героя. Кожного", - заявив він.

Очільник МВС побажав присутнім зберегти життя і здоров'я заради перемоги нашої країни.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих співробітників міністерства.

Як повідомлялося, 1 лютого у клубі Кабінету Міністрів України відбулася презентація експозиції "Герої МВС" та фотоальбому "МВС-2022: Міністерство вашої безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-