Депутати пропонують унеможливити роботу колаборантів на об’єктах критичної інфраструктури

Депутати пропонують унеможливити роботу колаборантів на об’єктах критичної інфраструктури

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів вирішив рекомендувати Верховній Раді включити до порядку денного та прийняти за основу законопроєкт, який на законодавчому рівні визначає підстави для розірвання трудового договору з працівниками через колабораціонізм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Йдеться про законопроєкт №7731, яким пропонується встановити додаткові підстави для розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця з працівником об'єкту державної власності, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави та/або об’єкту критичної інфраструктури, за умови вчинення таким працівником проступку, не сумісного з продовженням даної роботи, пов’язаного з його підтримкою держави-агресора.

«Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України включити законопроєкт до порядку денного сесії парламенту та прийняти його за основу з використанням статті 116 Регламенту Верховної Ради України, з можливістю внесення змін до інших статей Кодексу законів про працю України, які б повністю поділяли мету законопроєкту, визначену в пояснювальній записці до нього», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ знайшла у Херсоні списки колаборантів

Очікується, що реалізація законопроєкту унеможливить вплив колаборантів на національні інтереси та безпеку України та не допустить їх до роботи на об’єктах, що мають стратегічне значення, зокрема, атомних електростанціях.

Як повідомлялося, 15 березня в Україні набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність)" №2108-ІХ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-