Як не стати колаборантом - ДБР дало роз’яснення для посадовців на захоплених територіях

Як не стати колаборантом - ДБР дало роз’яснення для посадовців на захоплених територіях

Укрінформ
Державне бюро розслідувань оприлюднило роз’яснення "Як не стати колаборантом?" для українських держслужбовців, які опинились на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що роз’яснення спрямоване на посадовців, суддів, працівників правоохоронних органів, які перебувають на тимчасово захоплених територіях України.

У ДБР радять за можливості залишити захоплену територію. Якщо такої можливості немає, то, по-перше, слід повідомити керівництво про свою ситуацію та надійно заховати документи, які можуть зацікавити загарбників або виявлення яких може загрожувати посадовцю.

"Намагайтеся уникати контактів з окупантами та їх посіпаками. Не беріть участі у жодних зборах, нарадах, зібраннях, організованих окупаційною владою. Не підписуйте жодних папірців від агресора. Не передавайте жодних матеріальних ресурсів та не надавайте іншої допомоги окупантам. Не погоджуйтесь на роботу в "офіційних органах" окупантів", - наголосили в ДБР.

Читайте також: Учителів, які в окупації викладатимуть за програмами рф, можуть покарати як колаборантів

У разі, якщо обставини змусили посадовця піти на роботу до загарбників, він має передавати інформацію про них та їхню діяльність за визначеними Україною каналами, зокрема, про зрадників та рух військової техніки T.ME/STOP\RUSSIANWARBOT.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони оприлюднило пам’ятку для журналістів про висвітлення діяльності оборонних підприємств України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-