Як за кордоном не стати жертвою торгівлі людьми: поради Мінреінтеграції

Як за кордоном не стати жертвою торгівлі людьми: поради Мінреінтеграції

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій дало українцям поради, як не стати жертвою торгівлі людьми за кордоном.

Як передає Укрінформ, ознайомитися з ними можна на Телеграм-каналі МінТОТ.

«З лютого цього року з України, за даними ООН, виїхало понад 9 мільйонів громадян. Активізувались і торговці людьми. Зокрема, у місцях перетину кордону та у країнах, що приймають біженців», - зазначили у міністерстві.

У зв'язку з цим українцям радять не довіряти незнайомцям і нікому не віддавати паспорт чи інші документи, що підтверджують особу, тримати їх копії окремо від оригіналів.

Окрім того, варто постійно контактувати з близькою людиною в Україні, особливо під час перетину кордону. Працевлаштовуватися треба офіційно, не довіряти пропозиціям швидкого заробітку.

«Тримайте під рукою найважливіші контакти: телефони гарячих ліній, волонтерів, юристів, адреси посольств тощо», - додали у міністерстві.

Торгівля людьми (трафікінг) має різні форми: трудова та сексуальна експлуатація, втягнення у жебрацтво чи злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах тощо. Чимало жертв навіть не підозрюють про те, у що втягнуті, пояснили фахівці.

Читайте також: За участю ОБСЄ стартувала кампанія проти експлуатації українських біженців

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають цивільне населення.

Декілька мільйонів українців покинули свої домівки, рятуючись від війни. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-