Лише 11% закладів освіти в Україні мають належні укриття - голова ДСНС

Лише 11% закладів освіти в Україні мають належні укриття - голова ДСНС

Укрінформ
В Україні станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні споруди цивільного захисту.

Про це повідомив голова ДСНС Сергій Крук на селекторній нараді за головування Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, передає Укрінформ.

Він зауважив, що на початок року споруди цивільного захисту забезпечували укриття не більш як 10% населення країни. Відповідно до доручення Прем’єр-міністра в регіонах нині діють комісії з оцінки будівель і споруд закладів освіти, які мають проаналізувати можливості їх використання для укриття.

“Станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Отже, основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях”, - повідомив Крук, додавши, що до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів.

Читайте також: На денний сон - у підвал: садочкам рекомендували перенести спальні місця в укриття

Глава ДСНС також нагадав, що відповідальність за організацію укриттів для населення покладається на місцеву владу. При цьому Служба порятунку розробила та розмістила на своєму сайті “Рекомендації щодо організації укриття в закладах освіти”, “Алгоритм дій місцевих органів влади та керівників закладів освіти щодо забезпечення укриття” та Практичний посібник з цих питань.

Крук наголосив на необхідності підвищити темпи підготовки закладів освіти та прискорити проведення комісійних обстежень будівель і споруд. За його словами, цьому сприятиме і рішення МОН та місцевих органів влади щодо того, які саме заклади освіти планують працювати у звичному режимі, а які – дистанційно. Зокрема, це стосується Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської, частково – Сумської та Чернігівської областей.

Читайте також: У МВС розповіли, які заклади освіти зможуть працювати офлайн із 1 вересня

Як повідомляв Укрінформ, 19 липня речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва заявила, що з 1 вересня очне навчання може поновитися лише у тих освітніх закладах, які повністю відповідатимуть безпековим вимогам під час воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-