МОЗ щотижня фіксує до чотирьох тисяч випадків COVID-19

МОЗ щотижня фіксує до чотирьох тисяч випадків COVID-19

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України наразі фіксує приблизно 4 тисячі випадків на тиждень захворювання на коронавірус.

Про це заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Ігор Кузін поінформував у інтерв'ю "Суспільному", яке транслювали українські телеканали, передає кореспондент Укрінформу.

Він уточнив, що із перших днів початку повноцінної війни із рф рівень тестування на коронавірус впав майже на 90 %, і така ситуація відбувалася по всій території України. За його словами, лише деякі області тоді показували приблизно такі ж самі тренди щодо цього, як і у довоєнний період.

"У цілому наразі у середньому ми проводимо біля 3, 5 тисяч тестів з використанням швидких методів діагностики, і 1100-1200 досліджень ПЛР. Щодо нових випадків - так, ми дійсно їх фіксуємо, але у значно меншій кількості, і сумарно упродовж тижня ми реєструємо біля 4 тисяч нових випадків інфікування Covid-19", - поінформував чиновник.

Головний санітарний лікар зазначив, що на жаль, також фіксуються і смертельні випадки, і випадки інфікування і захворювання на коронавірус серед медпрацівників. Але, як заявив Кузін, наразі загальна кількість випадків дійсно зменшилася.

Читайте також: МОЗ передало українським бійцям 15 тисяч індивідуальних аптечок

Відповідаючи на питання щодо смертності від коронавірусу, заступник глави МОЗ сказав, що наразі вона знаходиться на доволі низьких показниках.

"Якщо ми подивимося у середньому за, наприклад, 1 тиждень, то це 20-30 випадків. Тобто, це набагато менше, аніж було під час пікових навантажень і пікових хвиль ковіду", - зазначив він.

Кузін поінформував, що наразі в Україні продовжується так званий молекулярний епідеміологічний нагляд.

"Це означає, що ми з кожної території, кожної області беремо зразки цього вірусу і розшифровуємо геном, дивимося, які штами циркулюють в Україні. Так ось, в Україні продовжує циркулювати "Омікрон", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи не можуть наші громадяни, коли вони повертатимуться в Україну, занести якийсь новий штам коронавірусу, Кузін уточнив, що, скоріше, тоді будуть завозитися ті штами, які уже наразі циркулюють у нашій державі.

"І те, що наразі відбувається у світі, і те, що ми спостерігаємо у світі - що коронавірусна хвороба дійсно змінює свою картину. Вона вже переходить ближче до звичайної гострої респіраторної вірусної інфекції", - сказав посадовець.

Як повідомлялося, Кузін заявив, що жодних причин для припинення вакцинації проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-