Червоний Хрест України з початку війни допоміг понад 400 тисячам людей

Червоний Хрест України з початку війни допоміг понад 400 тисячам людей

Фото
Укрінформ
З початку загострення війни Червоний Хрест України надав допомогу понад 400 тисяч людей.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук.

«З 24 лютого було прийнято й розподілено понад 3 тисячі тонн гуманітарної допомоги по всій Україні. У період до 26 березня було надано гуманітарної допомоги в Київській області понад 342 тонни, у Запорізькій області – понад 260 тонн, у Харківській області – понад 172 тонни, в Івано-Франківській та Житомирській областях – понад 100 тонн, у Чернігівській області – понад 130 тонн», - розповів Поліщук.

Про діяльність Червоного Хреста України в умовах війни говорили в Укрінформі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

За його словами, до надання допомоги були залучені Міжнародний Червоний Хрест та Червоний Хрест Данії, Італії, Польщі, Румунії, Німеччини, Іспанії, Китаю, Люксембургу, Болгарії, Андори, Червоний Напівмісяць Туреччини, а також благодійні внески корпоративного сектору та індивідуальні пожертви.

Читайте також: У Кам’янець-Подільському відкрили центр гігієни для переселенців

Поліщук також повідомив, що Червоний Хрест України запустив мобільні медичні бригади в звільнених регіонах і розробив механізми розповсюдження й видачі гуманітарної допомоги населенню.

«Товариство допомагає в наданні гуманітарної допомоги, супроводжує роботу органів місцевих органів влади при евакуації населення, але самостійно не може ініціювати гуманітарні коридори», - зазначив він.

Читайте також: На Буковині Червоний Хрест передав 13 вантажівок із гуманітарною допомогою

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-