МОЗ закликає позбавити росію «золотого стандарта якості» охорони здоров’я у світі

МОЗ закликає позбавити росію «золотого стандарта якості» охорони здоров’я у світі

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України закликало спілку Joint Commission International позбавити російські лікарні золотого стандарту якості охорони здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це МОЗ повідомило у Фейсбуці.

“Лікарні країни-агресора мають бути позбавлені акредитації Joint Commission International (JCI), яка є золотим стандартом якості охорони здоров’я у світі. МОЗ звернулося до JCI, найавторитетнішої спілки у світі, яка акредитує медзаклади, аби кожна російська лікарня була позбавлена міжнародного сертифіката”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Раді пропонують визнати геноцидом української нації дії рф з 24 лютого

Стандарти JCI передбачають, що кожна акредитована лікарня надає якісну медичну допомогу у безпечному для пацієнта середовищі.

“Ті, хто за 41 день війни своїми кулями та снарядами атакували 273 українські лікарні, 18 з яких зрівняли із землею. Ті, хто зруйнував 14 дитячих лікарень. Ті, хто за ці дні обстріляв понад 60 бригад швидкої та вбив 6 лікарів, не мають права претендувати на золоту медаль якості охорони здоров'я”, - наголосили у МОЗ.

Читайте також: Раді пропонують змінити географічні назви, які символізують росію

У міністерстві заявили, що терористи, які безжально забирають життя і здоров'я українців, не можуть бути частиною світової медичної спільноти.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і селищ, знищує школи, дитсадки, лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-