Раді пропонують визнати геноцидом української нації дії рф з 24 лютого

Раді пропонують визнати геноцидом української нації дії рф з 24 лютого

Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови щодо визнання злочинних дій російської федерації, які тривають в Україні з 24 лютого 2022 року, геноцидом української нації.

Текст проєкту постанови №7250 «Про здійснюваний російською федерацією геноцид української нації» опубліковано на сайті парламенту, повідомляє Укрінформ.

Так, документом передбачається визнати злочинні дії росії, що тривають на території України з 24 лютого 2022 року, геноцидом української нації.

У зв’язку з цим українським правоохоронним органам планується доручити вжити вичерпних заходів для забезпечення розслідування злочину геноциду і притягнення винних до встановленої законом кримінальної відповідальності через механізми національного та міжнародного судочинства.

Читайте також: Московські плани геноциду українців – не перебільшення, це всерйоз

Водночас передбачається доручити Кабінету Міністрів України вжити заходів з ушанування пам’яті жертв геноциду української нації, надання допомоги потерпілим та родинам загиблих.

Окрім цього, документом пропонується закликати іноземні держави та міжнародні організації сприяти розслідуванню злочинів рф, її збройних формувань та репресивних органів на території України, забезпечити невідворотність покарання організаторів і виконавців цих злочинів, невідкладно надати Українській державі всю необхідну зброю та іншу допомогу, а також застосувати до росії найжорсткіші санкції з метою зупинення агресії, деокупації всієї території України, припинення геноциду української нації та недопущення його повторення в майбутньому.

Читайте також: Російський геноцид в Україні може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової

Як повідомлялося, проєкт постанови №7250 «Про здійснюваний російською федерацією геноцид української нації» зареєстровано у Верховній Раді 4 квітня.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-