При Мінветеранів створили експертну раду з числа науковців

При Мінветеранів створили експертну раду з числа науковців

Укрінформ
При Міністерстві у справах ветеранів України створили експертну раду, до якої увійшли провідні науковці, які долучилися до розвитку державної ветеранської політики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«Державна політика має будуватися на системних засадах та комплексному підході, який неможливий без науки. Для нас дуже важливо, щоб формування стратегії з розвитку ветеранської політики проводилося за участі науковців, фахівців, які займаються аналізом і вивченням суспільних процесів, зокрема й у ветеранській сфері. Саме тому у нас виникла ідея створити експертну раду, яка буде займатися експертизою, висувати пропозиції та напрацювання за усіма напрямами ветеранської політики. Це стосується медичної і психологічної реабілітації, формування громадянської ідентичності, розвитку ветеранський спорту, підприємництва, освіти», - сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Читайте також: Мінветеранів працює над усуненням прогалини між суспільством і ветеранами – Лапутіна

Вона зазначила, що багато хто з науковців, які увійшли до експертної ради, є колишніми та нині діючими військовослужбовцями, волонтерами.

До складу експертної групи увійшли: Наталія Оніщенко, Ігор Коропатник, Світлана Бобровник, Михайло Бадюк, Андрій Бахтов, Сергій Грилюк, Дмитро Дубов, Тетяна Ізмайлова, Анастасія Кучинська, Микола Лазарович, Роман Луцький, Оксана Музика-Стефанчук, Анатолій Муращак, Кирило Сергєєв, Ігор Сініцин, Олександр Сударкін, Ярина Танчак, Володимир Терновський, Валерій Тертичка, Людмила Царенко, Ірина Шопіна.

Як повідомлялося, у межах осіннього семестру проєкту «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) з професійної перепідготовки та соціальної адаптації ветеранів, військових, членів їхніх родин та сімей загиблих 804 людини пройшли навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-