В Університеті банківської справи вважають намір реорганізувати виш зазіханням на його майно

В Університеті банківської справи вважають намір реорганізувати виш зазіханням на його майно

Відео
Укрінформ
В Університеті банківської справи вважають намір Міністерства освіти й науки реорганізувати цей виш зазіханням зацікавлених осіб на його майно.

Про це заявили керівники УБС на пресконференції в Укрінформі.

Як розповіли учасники пресконференції, Міністерство освіти і науки України ініціювало реорганізацію Університету банківської справи, внаслідок чого 29 грудня 2021 року Кабінетом Міністрів ухвалено розпорядження №1806-р «Про реорганізацію Університету банківської справи» шляхом приєднання УБС до Львівського національного університету імені Івана Франка.

На думку ректорки УБС Анжели Кузнєцової, об’єктивних причин у МОН для реорганізації університету немає, а рішення про це було ухвалено у непрозорий спосіб і без його обгрунтування.

“Фактично з особистої примхи міністра науки й освіти знищується єдиний в Україні профільний заклад вищої освіти з підготовки високоякісних фахівців у фінансовій сфері. Розпорядження Кабміну було ухвалено з грубим порушенням Конституції України, у непрозорий спосіб, без оприлюднення інформації на всіх етапах підготовки такого розпорядження, без обговорення з колективом університету та без наведення обгрунтування такого рішення”, - наголосила Кузнєцова.

Читайте також: Шкарлет заспокоює - освітній процес в Україні не призупинятимуть

На думку проректора з соціально-економічного розвитку УБС Владислава Маслова, насправді за рішенням про реорганізацію вишу криється намір зацікавлених осіб відчужити його майно. Адже заклад має в розпорядженні великі земельні ділянки (понад 8 га), багато нерухомості (62,5 тис. кв м) та потужну матеріально-технічну базу (чотири навчальні корпуси, стадіони, гаражі, автотранспорт тощо) з сучасними аудиторіями та п'ятьма комфортабельними гуртожитками в містах Харкові, Львові, Черкасах.

“Наша матеріальна база є предметом заздрості й зазіхань не тільки керівників вишів, а й багатьох інших зацікавлених осіб. Сьогодні на територіях університету в Харкові вже йде масштабна забудова. За найскромнішими підрахунками, дохідність від забудови на цій земельній ділянці може становити понад 840 млн грн. Це так звані інвестпроєкти, а насправді - забудова, призначена не для освітніх і наукових цілей, а для збагачення зацікавлених осіб”, - зазначив Маслов.

На думку колективу УБС, об’єктивних причин для його реорганізації немає. УБС сьогодні - єдиний в Україні профільний заклад вищої освіти IV рівня акредитації, що працює з 1940 року та з 1991 року готує фахівців для Національного банку та фінансового ринку України, виконує усі ліцензійні та акредитаційні вимоги та стабільно входить до найвищих рейтингів вишів економічного профілю.

За результатами моніторингу МОН УБС входить до 20 університетів серед 138 закладів вищої освіти з найвищим (95%) показником працевлаштування випускників в Україні. УБС є членом дев'яти міжнародних організацій, співпрацює з 64 зарубіжними партнерами – закладами вищої освіти, банківськими установами та консалтинговими фірмами. Студенти УБС мають можливість навчатися за програмами подвійних дипломів з вишами Польщі, Німеччини, країн Балтії. В УБС навчається понад 70 іноземців з 15 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-