У МВС спростували смерть учасника акції ФОПів під Радою

У МВС спростували смерть учасника акції ФОПів під Радою

Відео
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ спростувало інформацію, яка поширювалась у соціальних мережах та ЗМІ, про нібито смерть одного з учасників акції руху "SaveФОП" біля Верховної Ради у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

Як йдеться у повідомленні, у "соціальних мережах та ЗМІ була розповсюджена недостовірна інформація, що під час сутичок біля Верховної Ради загинув один з учасників акції".

"Наразі встановлено, що чоловік втратив свідомість, і представники поліції та Національної гвардії надали йому першу медичну допомогу. Після чого він із товаришем самостійно залишив місце проведення акції. Ці факти підтверджено матеріалами з камер відеоспостереження. Тож, інформація щодо смерті протестувальника не відповідає дійсності", - заявили у МВС.

Читайте також: Акція ФОПів під Радою: поліція відкрила справу через інцидент з журналістами

Як повідомлялось, 26 січня у спільноті SaveФОП заявили, що під час акції протесту "затримали близько 100 ФОП", до них не допускають адвокатів. Також SaveФОП розповсюдила інформацію про те, що одного з учасників акції нібито вбили. Представники спільноти стверджували, що під час сутичок постраждали десятки людей.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня під будівлею Верховної Ради відбулася акція руху "SaveФОП" проти тотальної фіскалізації.

Читайте також: Під Радою - до 150 ФОПів, поліція частково розблокувала рух

Мітингувальники, серед іншого, закликали депутатів ухвалити законопроєкти № 5866 та 5866-1, якими пропонується відновити право ФОП 1-4 груп не застосовувати реєстратори розрахункових операцій щодо товарів та послуг, вартість одиниці яких не перевищує мінімальної зарплати.

Згідно із законодавством, із 2022 року майже всі ФОПи зобов'язані використовувати касові апарати.

Пізніше під Радою виникли сутички, учасники акції намагались штурмувати Раду.

За даними поліції, у сутичках під Радою постраждали троє ФОПів та 18 силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-