«Ми дещо знайшли»: у МВС розповіли про розслідування замаху на Шефіра

«Ми дещо знайшли»: у МВС розповіли про розслідування замаху на Шефіра

Укрінформ
Правоохоронці вже дослідили декілька тисяч з’єднань тих телефонів, які у момент вчинення замаху на першого помічника Президента Сергія Шефіра у Київській області або безпосередньо перед цим за декілька днів перебували у відповідних зонах.

Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявив заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дослідили декілька тисяч телефонних дзвінків з’єднань всіх тих трубок, які у момент вчинення злочину або безпосередньо перед ним за кілька днів перебували у відповідних зонах», - поінформував Єнін.

За його словами, близько 430 га лісу – це та площа, яку слідчі поліції, представники ДСНС, нацгвардійці ретельно досліджують з метою розшуку всіх можливих доказів.

«Ми дещо знайшли, і всі ці докази вже передані для проведення всіх можливих експертиз. Ми продовжуємо шукати, наскільки нам дозволяє це зробити світловий день, наші експерти працюють у криміналістичних лабораторіях наднормово, ми не зупиняємося у тому числі у вихідні дні», - сказав заступник очільника МВС.

Читайте також: Життю водія Шефіра після стрілянини нічого не загрожує - Єнін

Єнін також подякував усім свідкам, які добровільно прибули на місце злочину і поділилися з органами досудового розслідування тією інформацією, яку вони мали. За його словами, всі ці свідки були допитані буквально у перші години після вчинення злочину.

«Ми досить чітко розуміємо, що злочинець був не один. Ми маємо уявний (приблизний – ред.) портрет, зріст, вагу, і інші сліди, які ми встановили під час наших слідчих дій, вони так само піддані відповідним експертизам, і це все спростить нам пошук правопорушника і його спільників», - поінформував він.

Як точнив Єнін, слідство продовжує проводити досить складні експертизи у справі, і їх завершення потребуватиме ще певний час.

«Ми постійно отримуємо додаткові відомості, але, на жаль, ми не можемо поділитися ними з суспільством - саме тому, що будь-яке розслідування не може проводитися онлайн з тим, щоб злочинець або його спільники не скористалися цієї інформацією і відповідно не змогли приховати додаткові сліди цього злочину», - сказав заступник міністра.

Читайте також: У машину Шефіра влучили 18 куль – Геращенко

За його словами, що «безумовно, ми маємо справу з професіоналом»: серед іншого, він зазначив, що стрілок упродовж 4 секунд із засідки випустив близько 20 куль.

«Але я впевнений, що ми досягнемо успіху, яким би складним розслідування злочину не видавалося. Я хотів би подякувати всім тим моїм колегам, які працюють неспинно усі ці два дні і будуть продовжувати це робити до того моменту, поки ми не досягнемо бажаного для всього суспільства результату – розкриття цього злочину і справедливості», - наголосив Єнін.

Як повідомлялося, у Київській області 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень.

За інформацією МВС, у автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб.

Читайте також: Поліція вивчає відео з камер та трафік телефонів у районі замаху на Шефіра – Геращенко

Голова Нацполіції Ігор Клименко поінформував, що поліція розглядає як основні версії обстрілу автомобіля першого помічника Президента Сергія Шефіра замах з метою тиску на керівництво держави і дестабілізацію політичної ситуації. У тому числі, за його словами, розглядається версія за участю спецслужб іноземних держав.

Зі свого боку заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін поінформував, що кулі, якими стріляли по автомобілю першого помічника Президента України Сергія Шефіра, не випускалися на території України і фактично раніше не використовувалися на території нашої держави.

23 вересня у поліції Київщини поінформували, що поліцейські разом із Національною гвардією та працівниками ДСНС обстежують понад 430 гектарів лісу та відпрацьовують найближчі до місця скоєння злочину населені пункти. Працівники ДСНС розпочали огляд найближчих водойм, підключилися водолази.

Читайте також: Замах на Шефіра: відповідь обіцяють сильну

23 вересня радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція наразі вивчає відео із камер з будинків, які розташовані біля лісу, де стався замах на Шефіра.

За словами радника міністра, наразі поліція також вивчає трафіки мобільних телефонів, які перебували на тій території, де це сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-