Епіфаній - про Голодомор і війну на сході України: Накази йдуть з того самого Кремля

Епіфаній - про Голодомор і війну на сході України: Накази йдуть з того самого Кремля

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав до вивчення правди про минуле та відновлення справжньої, а не нав'язаної українському народові історичної пам'яті.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це митрополит сказав під час Міжнародного форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо».

"Пам'ять національна відіграє важливу роль для народу, вона зберігає нашу ідентичність, формує нашу цілісність, дає можливість бачити не лише миті поруч, а й весь історичний шлях. Національна пам'ять допомагає нам як спільноті навчатися на прикладах і помилках минулого, щоб не бути приреченими знову і знову повторювати їх у майбутньому", - сказав митрополит.

Він зауважив, що Голодомор-геноцид 1932-1933 років, інші штучні голоди, які Україна пережила у 20 столітті, - це жахливі злочини комуністично-більшовицької тоталітарної держави, правду про які радянська влада старанно приховувала і викривляла впродовж багатьох минулих десятиліть.

Читайте також: Національному музею Голодомору передали матеріали семи розсекречених кримінальних справ

"Темрявою і мовчанням, змовою брехні одних та страхом інших було на десятиліття приховано правду про цей злочин. Чому? Тому що ця правда викривала всю людиноненависницьку сутність тоталітарної більшовицької ідеології та держави, яка на її основі була збудована. Правда про мільйони замордованих була неспростовним свідченням того, що Радянський Союз - справжня імперія зла", - зазначив митрополит Епіфаній.

Він наголосив, що "з того самого Кремля, в якому Сталін та його поплічники прирікали на смерть мільйони українців, тепер продовжують надавати накази, які щомісяця вбивають наших братів і сестер".

Читайте також: У Києві проходить міжнародний форум «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо»

Як повідомлялося, у Будинку профспілок України розпочався Міжнародний форум «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо», в якому візьмуть участь представники Верховної Ради та уряду України, міжнародних, громадських організацій, наукової спільноти, лідери суспільної думки. Програма форуму присвячена пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 рр. і приурочена до 100-х роковин масового штучного голоду 1921–1923 рр. та 75-х роковин масового штучного голоду 1946–1947 рр.

Національний музей Голодомору-геноциду відкрив 7 вересня оновлену експозицію Зали пам’яті, модернізовану в межах реконструкції першої черги музею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-