За пів року на держоргани України здійснили 1,7 мільйона кібератак, третина – з РФ

За пів року на держоргани України здійснили 1,7 мільйона кібератак, третина – з РФ

Укрінформ
За шість місяців поточного року фахівці Державної служби спеціального зв'язку заблокували 1,7 млн мережевих атак на держоргани.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, з посиланням на Держспецзв’язку.

Зазначається, що за перше півріччя 2021 року команда Держспецзв'язку заблокувала 1,7 млн мережевих атак на державні органи; зафіксувала понад 50 млн підозрілих дій через систему виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти; зареєструвала та опрацювала близько 100 тис. кіберінцидентів; припинила понад 400 комп'ютерних атак на державні органи. З них 26% були здійснені з використанням IP-адрес Росії.

Читайте також: Байден каже, що Росія вже намагається вплинути на майбутні вибори в США

"Згідно з дослідженням Accenture, лише 17% світових компаній можуть активно протистояти кіберзагрозам, тому більшість компаній вкладають гроші у створення відділів кібербезпеки. На сьогодні питання захищеності інформації хвилює і багатьох українців. Тому Мінцифра працює над тим, щоб максимально убезпечити користувачів у цифровому світі", - наголошують у Мінцифри.

Читайте також: СБУ з початку року нейтралізувала понад тисячу кібератак на державні ресурси

Як повідомляв Укрінформ, у липні Держспецзв’язку нейтралізувала чергові кібератаки на офіційні вебсайти Президента України та Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-