Петрук сказав, коли введуть в експлуатацію новий конфайнмент на ЧАЕС

Петрук сказав, коли введуть в експлуатацію новий конфайнмент на ЧАЕС

Укрінформ
Введення нового безпечного конфайнменту (НБК) на Чорнобильській АЕС в експлуатацію має відбутися згідно з графіком – 15 грудня 2018 року.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Віталій Петрук.

"На сьогодні проходимо етап введення нового безпечного конфайнменту в експлуатацію. Згідно з діючим графіком, який не переглядався, дата введення Арки в експлуатацію – 15 грудня 2018 року. Хоча мова тут йде швидше про завершення контракту з основним підрядником – компанією Novarka", - сказав він.

За словами Петрука, наразі основна міжнародна співпраця сконцентрована довкола завершення двох основних проектів – будівництва НБК і Сховища відпрацьованого ядерного палива для ЧАЕС "СВЯП-2".

Читайте також: Президент: Новий конфайнмент на ЧАЕС обійдеться в 1,6 мільярда євро

"Щодо проекту "СВЯП-2", то в грудні цього року планувалося перейти до етапу "гарячих" випробувань, але є сигнали, що підрядник Holtec може не встигнути закінчити "холодні" випробування до кінця року", - повідомив голова ДАЗВ.

Водночас він наголосив, що обидва об’єкти є унікальними і саме тому їх будівництво є надзвичайно складним: "З огляду на це, пріоритет стоїть не стільки у термінах введення в експлуатацію чи завершення будівництва, скільки в отриманні функціональних та безпечних об’єктів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-