Холодницький підтвердив: САП закрила

Холодницький підтвердив: САП закрила "справу рюкзаків" проти Чеботаря та сина Авакова

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький підтвердив закриття справи стосовно сина чинного глави МВС Арсена Авакова  і його екс-заступника Сергія Чеботаря, фігурантів так званої «справи рюкзаків».

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"Рішення прийняте прокурором у цьому провадженні. Вивчаємо ситуацію і причини такого рішення", - зазначив очільник САП.

Холодницький додав, що прокурори САП є незалежними у своїй процесуальній діяльності, і будь-який тиск на них із приводу прийнятих ними рішень є неприйнятним.

За інформацією "Радіо Свобода", прокурор САП Василь Кричун закрив кримінальні справи відносно Олександра Авакова і Сергія Чеботаря. Обвинувачуваним у даному кримінальному провадженні залишається підприємець Володимир Литвин. За інформацією видання, він визнав свою вину у шахрайстві і підробці документів.

5 квітня 2018 року в НАБУ повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.

Читайте також: Слідство у справі “Роттердам+” НАБУ завершить після експертизи збитків - Ситник

 31 жовтня 2017 року  НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-