Уряд завершив минулий рік без зарплатних боргів бюджетникам - Розенко

Уряд завершив минулий рік без зарплатних боргів бюджетникам - Розенко

Укрінформ
Минулий рік вдалося завершити без зарплатних боргів у бюджетній сфері, і це при тому, що мінімальна заробітна плата була підвищена в 2017 році вдвічі.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал 

«Вперше за останні 10-15 років ми закінчили 2017 рік практично без боргів по зарплаті у бюджетній сфері, попри те, що вдвічі підвищили розмір мінімальної заробітної плати і заробітних плат в цілому», - сказав Розенко.

Він наголосив, що зростання економіки дало уряду можливість підвищувати соціальні стандарти швидше за ріст цін. «Реальна зарплата в Україні зросла приблизно на 18-19%. Темпи зростання заробітних плат були вищими, ніж темпи зростання інфляції. І саме зростання зарплат, на мій погляд, найбільш наочний показник позитивних змін в країні», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Розенко підкреслив, що підвищення соцстандартів не є причиною зростання цін. «У нас постійно відбуваються дискусії щодо ризиків зростання інфляції внаслідок підвищення соцстандартів. На моє глибоке переконання, зростання мінімальної заробітної плати, зростання пенсій не є чинником інфляції. Бо це не той ресурс, який людина може вивести за кордон чи в офшори. Це кошти, які людина несе, насамперед, в магазин, розраховується ними за товари і послуги", - підсумував віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Цьогоріч соцстандарти зростатимуть вищими темпами, ніж інфляція - Розенко

Він запевнив, що підвищення зарплат і пенсій засноване на реальних показниках, це реальні кошти, які заробляє економіка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-