Канада в Україні вчиться протидіяти гібридній війні - UNIFIER

Канада в Україні вчиться протидіяти гібридній війні - UNIFIER

Укрінформ
Тренуючи українських військових, Канада одночасно переймає сучасний досвід протидії гібридній агресії.

Про це в інтерв'ю телеканалу CTV розповів керівник канадської військової тренувальної місії в Україні підполковник Крістофер Рівз.

«Ми навчаємося кожного дня, оскільки Україна є вікном, що показує сучасні військові дії, які Росія веде тут, так звану гібридну війну. Тож у Яворові ми переймаємо досвід українських військових», - сказав Рівз.

Він додав, що отримані знання дозволяють Канаді ліпше підготуватися до дій у подібній ситуації.

«Ми покращуємо розуміння того, як велика технологічно розвинена держава НАТО може більш ефективно діяти у такому середовищі», - зазначив підполковник.

Читайте також: Канадський парламент хоче залишити місію UNIFIER в Україні

За його словами, канадські інструктори докладають найбільших зусиль не стільки до покращення безпосередніх навичок ведення бою, як до загальних принципів управління військовими підрозділами.

«Можна подумати, що основні знання, які ми передаємо, це: ефективне застосування протитанкової зброї чи покращення навичок прицільної стрільби. Насправді ж як держава-член НАТО, ми працюємо над процесами ухвалення рішень, поєднанням різноманітних військових інструментів, аби українці могли ефективніше діяти на полі бою та стримувати російську агресію на сході», - зауважив Рівз.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-