Мати затриманого на Донбасі Агеєва попросила Порошенка про помилування

Мати затриманого на Донбасі Агеєва попросила Порошенка про помилування

Відео
Укрінформ
Світлана Агеєва, мати затриманого під Луганськом російського військового Віктора Агеєва, попросила Президента України Петра Порошенка помилувати її сина.

Про це йдеться у зверненні Агеєвої, опублікованому "Новой газетой".

"Шановний пане Президенте! Я б хотіла звернутися до Вас з проханням про помилування мого сина і дуже б хотіла отримати Ваш дозвіл на побачення з ним або хоча б на те, щоб дозволили передати йому мій відеолист... Якщо Ви помилуєте мою дитину, то для неї це буде великий життєвий урок! Я просто впевнена, що він зробить правильні висновки", - йдеться у зверненні.

Мати затриманого також запропонувала поїхати в Україну і особисто взяти участь у переговорах про звільнення сина: "Якщо в результаті обміну якийсь український громадянин або солдат потрапить додому в сім'ю, я буду так само щаслива однозначно, як і за свою дитину".

Світлана Агєєва також сказала, що досі не знає, як її син потрапив на Донбас.

"Мене запитують, як же могло так статися, що сталося непоправне з ним, як він потрапив туди (на схід України – ред.). Але я можу сказати одне - що в родині обговорювалася служба за контрактом (у російській армії). Я сама досі не знаю, не можу зрозуміти, як сталося, хто так вплинув на мою дитину, що вона опинилася в тих місцях (на Донбасі)".

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня в районі проведення антитерористичної операції біля села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів, у складі якої був російський військовослужбовець Віктор Агеєв.

Читайте також: Знешкоджену на Луганщині диверсійну групу очолював російський офіцер - МОУ

Однак Міністерство оборони РФ заперечувало, що Агеєв є кадровим військовим.

Інформацію про те, що Віктор Агеєв у березні 2017 року підписав контракт і продовжив службу в Батайську Ростовської області, Російській службі ВВС підтвердила мати військовослужбовця, його колишні товариші по службі та друзі.

Згодом полоненого росіянина передали в СБУ. Проти нього відкрито провадження за статтею про вчинення теракту.

Український телеканал "1+1" опублікував відеозапис, у якому Агєєв розповідає, як підписав контракт з Міноборони Росії. Російське відомство звинуватило телеканал у "нарізці" цього відео. Міноборони РФ наполягає на тому, що російські військовослужбовці не воюють і ніколи не воювали на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-