Сворак розказала про катування в полоні

Сворак розказала про катування в полоні "ЛНР"

Укрінформ
Ольга Сворак, яку звільнили з полону "ЛНР", заявляє,  що зазнала катувань. Крім того, терористи забрали і не повернули їй паспорт, посвідчення, телефон та ноутбук, а от валізою з одягом не зацікавилися.

Про це Сворак повідомила в Івано-Франківську на прес-конференції, відповідаючи на запитання про те, як їй вдалося повернутися з полону з валізою.

«Звідки синці? Бо щодня по 7-9 годин мене допитували. З мішком на голові піднімали з підвалу на допити і з мішком на голові виводили. Про методи катування мені неприємно згадувати. Стосовно моїх речей. Мої важливі речі там залишились, а це - ноутбук, телефон, паспорт громадянина України, посвідчення. Особисті речі мені віддали. Їм вони не були цікавими. Я жінка, і не була там військовополоненою. Навіть «ЛНР» не потрібні мої жіночі сукенки», - розповіла Сворак.

Вона стверджує, що перебувала не лише у Луганському СІЗО, а й у підвалі МДБ ЛНР, де і було зняте відео. Катувань, каже, зазнала, бо на її телефоні звучала українська музика та й футболку мала з гербом України.

За її словами, на територію «ЛНР» вона потрапила навесні з місією – допомагати людям, які перебувають на лінії розмежування. Аби їй довіряли, вона вигадала «легенду про кохання». Ця «легенда», каже, і є на славнозвісному фото. Пізніше, за словами Сворак, той чоловік і передав її спецслужбам «ЛНР».

Нагадаємо, 26 грудня представники ОРДЛО Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що готові передати народному депутату України Надії Савченко двох полонених жінок - івано-франківську журналістку Ольгу Богданову (Сворак) та суддю Анжеліку Преснякову. Заручниць передали українській стороні 27 грудня.

Звільнення Сворак викликало дискусії у журналістському середовищі Івано-Франківська. Представників ЗМІ обурило те, що Сворак «сама повіялася в Луганськ до свого коханого бойовика і тепер скаржиться, що там – «не курорт». У редакції  видання «Голос-інфо», де Сворак працювала позаштатним кореспондентом, запевнили, що не давали їй жодного редакційного завдання на території Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-