Під час обшуку застрелився екс-заступник голови Нафтогазу - ГПУ

Під час обшуку застрелився екс-заступник голови Нафтогазу - ГПУ

Фото
Укрінформ
Слідчі прокуратури під час обшуку виявили тіло колишнього заступника голови НАК «Нафтогаз України» зі слідами вогнепального поранення.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"Генеральною прокуратурою України в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання грошових коштів ДАТ «Чорноморнафтогаз» НАК «Нафтогаз України» при закупівлі самопідйомних плавучих бурових установок було проведено ряд обшуків. Після проникнення в одне з обшукуваних приміщень слідчою групою було виявлено труп колишнього заступника голови НАК «Нафтогаз України», який імовірно скоїв постріл з вогнепальної зброї під час проникнення", - написала вона.

Сарган додала, що в даний час на місці працює слідча оперативна група.

Фото: Александр Лапин.

У той же час в коментарі "Українській правді" прес-секретар Генпрокурора підтвердила, що мова йде про колишнього заступника голови НАК часів Януковича Геннадія Юр'єва. Тіло екс-посадовця виявлено в його будинку у Вінницькій області.

Як розповів речник Нацполіції Ярослав Тракало, у середу працівники військової прокуратури прибули до будинку Юр'єва у селищі в Тиврівському районі з метою затримання підозрюваного в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч 5 статті 191 КК ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах").

"Ще до їхнього потрапляння в будинок вони почули хлопок. Всередині вони виявили тіло з вогнепальним пораненням в голову", - сказав Тракало.

Геннадій Юр'єв з 2010 по 2014 рік обіймав посаду заступника голови «Нафтогазу». Він входив у так звану групу РосУкрЕнерго. До того був директором департаменту капітальних вкладень і внутрішніх інвестицій НАК. У 2003-2005 роках обіймав посаду заступника генерального директора «Укргазвидобування».

Юр'єв був фігурантом розслідування, яке стосувалося зловживань на державних тендерах. Підозрюваними в цій справі є брати Олександр та Сергій Кацуби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-