Продукти можуть здорожчати перед святами через коливання курсу - експерт

Продукти можуть здорожчати перед святами через коливання курсу - експерт

Укрінформ
Продукти харчування можуть здорожчати у період новорічних свят на 10-15% за умов коливання курсу валют.

Таку думку під час круглого столу на тему: "Скільки коштуватиме новорічний кошик для українців. Прогноз цін на продукти харчування у 2017 році" висловив заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Економіка України досить інтегрована до світової економіки, а сільське господарство особливо. Тому нам доводиться констатувати, що є фактори зовнішні, але більшість - це внутрішні. Якщо ми говоримо про внутрішні фактори, то я хотів би зазначити, що це ситуація на валютному ринку. Протягом цього та останніх минулих років були постійні стрибки валюти і це призвело до того, що внутрішні виробники змушені були в собівартість закладати ці коливання і, відповідно, продукція виходила дорожчою або значно дорожчою за якісь аналоги, які представлені в ЄС", - сказав Марчук.

Він зауважив, що якщо до або після новорічних свят на валютному ринку будуть спостерігатись тенденції до коливання, "то, звичайно, продукти харчування, які є в нашому раціоні, можуть зрости на 10-15%". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-