Громадяни просять дати лад українським дорогам – Урядовий контактний центр

Громадяни просять дати лад українським дорогам – Урядовий контактний центр

Укрінформ
Однією з найбільш обговорюваних тем у суспільстві є незадовільний стан доріг загального користування. Більшість людей переконана, що від стану дорожньої інфраструктури залежить не лише подальший розвиток країни, але й безпека кожного громадянина. 

Тому одним із пріоритетів роботи Уряду є поліпшення стану українських доріг шляхом ремонту наявних та будівництва нових. Нині ж, за підрахунками Міністерства інфраструктури, 97% українських доріг потребують якісного ремонту.

Відомо, що фінансування ремонту доріг за всі роки незалежної України було недостатнім. І нинішня ситуація з дорогами є результатом багаторічного залишкового принципу розподілу коштів, що здебільшого витрачалися на ремонт дорожнього покриття, адже основними джерелами фінансування були лише декілька видів акцизних зборів та мит.

Так, 8 грудня поточного року Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування», а також Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення дорожньої галузі» та Закон «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», які удосконалюють механізм фінансування будівництва доріг.

Відтепер кошти, виділені  на поліпшення стану наших доріг, будуть цільовими. Їх не можна буде використовувати ні на що інше, крім ремонту та будівництва. Урядом також запланована передача державних доріг місцевого значення на баланс відповідних управлінь обласних державних адміністрацій.

Як повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру, з початку поточного року на урядову «гарячу лінію» надійшло майже 5 тисяч звернень, в яких громадяни нарікають на незадовільний стан доріг загального користування, наполягають на терміновому проведенні відповідних  ремонтних та будівельних робіт на конкретних відрізках трас і доріг, що знаходяться у критичному стані.

Так, заявник, який мешкає в м. Київ, звернувся на урядову «гарячу лінію» із проханням притягнути до відповідальності виконавця неякісного ремонту, що був проведений на ділянці дороги при в'їзді в с. Гоголів зі сторони с. Красилівка Броварського району Київської області. Автомобіліст також запевнив, що цією дорогою неможливо було користувалися як до ремонту проблемної ділянки, так і після нього. Службою автомобільних доріг у Київській області громадянина було поінформовано, що ця ділянка дороги підпадає під поточний дрібний ремонт, який здійснюється у кілька етапів. Спочатку виконуються роботи по вирівнюванню покриття вручну без розламування наявного асфальтобетонного покриття, і тільки потім проводиться наступний етап робіт з укладання нового вирівнюючого шару з асфальтобетону. Заступником начальника Служби автомобільних доріг у Київській області киянину повідомлено, що роботи на цій ділянці дороги завершуються.

Жителька Харківщини зателефонувала на урядову «гарячу лінію» з приводу незадовільного стану дорожнього покриття у смт Буди Харківського району. Жінка запевняла, що на її вулицю навіть «швидка» не доїжджає, а це є реальною загрозою для життя і здоров’я усіх мешканців, а особливо дітей. Громадянка просила посприяти щодо ремонту дорожнього покриття у смт Буди. Після дзвінка на урядову «гарячу лінію» за дорученням керівництва Харківської облдержадміністрації Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ОДА заявницю письмово поінформували, що Будянською селищною радою поточний ремонт вказаної дороги здійснено.

Громадянка з Одещини зателефонувала на урядову «гарячу лінію» та поскаржилася на незадовільний стан дороги, що єднає смт. Саврань та м. Балта Одеської області. Жінка розповіла, що по дорозі постійно курсують вантажівки, які возять щебінь, тому їздити по ній неможливо, оскільки дорога розбита і в суцільних ямах. Заявниця просила допомогти з ремонтом дороги. Службою автомобільних доріг в Одеській області жінку запевнили, що ямковий ремонт вже завершено, проте ремонтні роботи з поліпшення стану цієї дороги продовжуються в межах виділених лімітів фінансування.

За період із 2 по 8 грудня 2016 року на урядову «гарячу лінію» надійшло 32 тисячі 935 дзвінків, а також 923 звернення зареєстровано через Інтернет.

Отримати оперативну відповідь, роз’яснення чи довідкову інформацію громадяни можуть, звернувшись на урядову «гарячу лінію» за номером телефону 1545 у цілодобовому режимі та безкоштовно як зі стаціонарних, так і телефонів мобільних операторів (Київстар, Vodafone Україна, Lifecell).

Для підприємців «гаряча лінія» діє за номером: 0-800-503-045.

Для громадян України, які перебувають за кордоном, номер телефону урядової «гарячої лінії»: +38(044)284-19-15.

Киянам надається прямий міський телефон урядової «гарячої лінії» за номером: 284-19-15.

Оформити звернення можна також через веб-сайт Урядового контактного центру за адресою: www.ukc.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-