СБУ не виявила корупції у контракті на закупівлю двигунів для БТР-70

СБУ не виявила корупції у контракті на закупівлю двигунів для БТР-70

Укрінформ
Служба безпеки України не виявила фактів корупції у контракті на закупівлю Державною госпрозрахунковою зовнішньоторговельною та інвестиційною фірмою “Укрінмаш”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, двигунів для БТР-70 у британської компанії “Rion Assets Co. Ltd”.

Як повідомляє прес-служба Укроборонпрому, перевірка проводилася на підставі інформації з журналістського розслідування про ознаки фіктивності цього контракту.

Зокрема, як встановила СБУ, інформація виявилася неправдивою - техніка була завезена в Україну з території Євросоюзу та у повній відповідності з чинним законодавством України.

“Модифікація двигунів, яка необхідна для їх використання на військовій техніці, є товаром з істотними відмінностями від двигунів цивільного призначення, про які йшла мова в сюжеті програми “Слідство. Інфо”. Також варто відзначити, що комерційні пропозиції інших постачальників даної продукції перевищували в 3-4 рази ціну, запропоновану іноземним постачальником», - повідомили в спецслужбі.

Нагадаємо, що у листопаді у програмі "Слідство.інфо" вийшов сюжет, автор якого стверджував, що фірма "Укрінмаш" купувала гусеничні стрічки для військової техніки та двигуни російського виробництва для бронетранспортерів БТР 70 через посередника - британську фірму "Rion Assets Company LTD".

З метою об'єктивного інформування громадськості щодо наявності або відсутності порушень при виконанні контракту керівництво Державного концерну “Укроборонпром” звернулось до Президента з проханням доручити Службі безпеки України провести всебічну перевірку умов виконання цієї операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-