Посол Оттоне: Іспанці – одна з найбільш прихильних до України націй

Посол Оттоне: Іспанці – одна з найбільш прихильних до України націй

Укрінформ
Опитування, які проводилися в Іспанії, свідчать, що іспанці є однією з найбільш прихильних до України націй, а імідж українців, які живуть у цій країні, "пречудовий".

Про це на прес-конференції з нагоди прем'єри іспанських балетів у Національній опері України заявив посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Іспанія і Україна були віддалені не тільки територіально, а взагалі дуже далекі одна від одної. Зараз це нова Україна, і Іспанія з цікавістю дивиться на неї. Коли проводилося опитування серед іспанських міст, містечок і сіл, виявилося, що іспанці є найбільш прихильною до України нацією, і це дуже знаково, тож треба продовжити зближувати наші народи", - сказав Оттоне.

 За словами посла, свій дуже відчутний внесок у справу наближення України та Іспанії роблять ті 200 тисяч тисячі українців, які живуть в Іспанії. "Про них іде дуже хороша слава, імідж у них пречудовий", - каже дипломат.

Він також зазначає, що, представляючи в Україні іспанське кіно, у посольстві пересвідчилися, що українці дуже добре його розуміють, а почуття гумору українців та іспанців дуже подібне. У цьому контексті Оттоне повідомив, що у посольстві зараз розробляють план культурних заходів на наступний рік, завдяки яким в Україні краще знатимуть і розумітимуть Іспанію.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ і співробітництва Іспанії Альфонсо Дастіс у рамках участі у 23 засіданні Ради міністрів ОБСЄ запевнив главу МЗС України Павла Клімкіна в тому, що іспанська сторона підтримує євроінтеграційні прагнення України, зокрема щодо візової лібералізації та ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-