На реєстр арештованого майна немає грошей - голова Нацагентства

На реєстр арештованого майна немає грошей - голова Нацагентства

Укрінформ
Голова Національного агентства з розшуку та повернення активів, отриманих від корупційних та інших злочинів, Антон Янчук заявляє, що коштів для створення реєстру арештованого майна наразі у агентства немає.

Про це він сьогодні заявив на зустрічі з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно є необхідність створення реєстру арештованого майна. Однак, якщо повернутись до реалій - то це є одним із складнощів структури, бо для створення бази даних, яка повинна мати відповідні сертифікати захисту і зв'язки з іншими базами даних, потрібні кошти. Для агентства на 2017 рік передбачено капітальних видатків у бюджеті нуль. Тобто, ми не можемо замовляти будь-які роботи по створенню реєстру", - сказав Янчук.

За словами Янчука, плани по створенню реєстру є, однак, на жаль, об'єктивно поки роботи по його створенню не можуть вестись через відсутність фінансування.

У свою чергу, виконавчий директор громадської організації "Центр протидії корупції" Дарина Каленюк заявила, що такий реєстр необхідно створити якнайшвидше. "Ми в Україні не знаємо, скільки у нас арештовано майна в кримінальних провадженнях, не знає цього ні МВС, ні ГПУ, ні СБУ, тобто у кожного свої якісь статистичні дані", - сказала вона.

Каленюк також зауважила, що мають відбуватись прозорі оцінки майна, щоб не було зловживань. 

Як відомо, 7 грудня Кабінет міністрів України на своєму засіданні призначив на посаду голови агентства з повернення активів Антона Янчука. Його кандидатура була відібрана за результатами конкурсного відбору відповідно до закону про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. За нього проголосувало шестеро з восьми членів комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-