Після перестрілки в Княжичах був вибух - КОРД кинув гранату

Після перестрілки в Княжичах був вибух - КОРД кинув гранату

Фото
Укрінформ
Співробітники корпусу оперативного раптової дії (КОВД), який проводив спецоперацію по затриманню злочинців у селищі Княжичі під Києвом, кинули в автомобіль з нарядом державної служби охорони світлошумову гранату.

Про це розповів керівник прес-служби Нацполіції Київської області Микола Жукович, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Спочатку ми говоримо про те, що була кинута світлошумова граната в автомобіль. Це було зроблено для того, щоб люди, які знаходилися в авто, були знешкоджені. Співробітники КОРД думали, що в авто знаходилися зловмисники", - сказав Жукович. 

Крім того, одна із сусідок будинку, де сталися події, не назвала своє ім'я, але повідомила журналістам, що прокинулася, почувши вибух. 

"О 4:43 я прокинулася від того, що був вибух. Перестрілку я не чула, можливо сусіди, які були ближче, чули. Я стала, подивилася на вулицю, все було тихо і спокійно, жодних машин тут не було", - сказала жінка. 

Як повідомляв Укрінформ, п'ятеро співробітників поліції в результаті перестрілки загинули вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району.

Група затримання кримінального розшуку і спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських, розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 5 поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-