Суд завершив допит Шуляка

Суд завершив допит Шуляка

Укрінформ
Відеодопит екс-командувача Внутрішніх військ Станіслава Шуляка завершився, він тривав майже п'ять годин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У ході відеодопиту Шуляк, зокрема, повідомив, що під час подій в центрі Києва в грудні 2013-го - лютому 2014-го тодішнім керівництвом МВС не оголошувалося про проведення антитерористичної операції.

Значну частину допиту зайняли питання про перебування бійців Внутрішніх військ в Жовтневому палаці в ніч на 20 лютого 2014 року. Так, Шуляк повідомив, що ця будівля використовувалася "окремими підрозділами". "Там було організовано медичний пункт для надання допомоги, а також місце для відпочинку особового складу", - сказав він.

За його словами, бійці покинули будівлю без наказу вищого керівництва, "щоб не загострювати обстановку".

Шуляк не зміг відповісти на запитання сторони обвинувачення щодо польоту літака Ан-26, підпорядкованого Внутрішнім військам, до Москви 19 лютого 2014 року. За інформацією слідчих, літак вилетів з київського аеропорту "Жуляни" і приземлився на московському аеродромі "Чкаловський". За версією слідства, політ був одноденний, літак літав майже порожній.

Шуляк знаходився в приміщенні Ростовського обласного суду Росії.

Як повідомлялося, Станіслав Шуляк - свідок у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

В рамках цієї справи був допитаний 28 листопада екс-президент Віктор Янукович, також в режимі відеоконференції.

28 лютого 2014 року Генеральна прокуратура України направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився й Шуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-