Нацрада перевірить

Нацрада перевірить "Армянське радіо-Україна" та ТРК "Сімон"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 1 грудня призначила перевірки радіомовній компанії "Армянське радіо-Україна" та ТРК "Сімон" (позивні "Радіо сто шість і шість") через недостатній обсяг українських пісень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Нацрада призначає позапланову перевірку за порушення норм закону про квоти радіомовній компанії "Армянське радіо-Україна", де за добу зафіксовано 22,1% україномовних пісень від загального обсягу пісень. У проміжку між 7.00 і 14.00 - 24,4%, між 15.00 і 22.00 - 14,0%", - сказав голова Нацради Юрій Артеменко.

За його словами, в мовленні ТРК "Сімон", м.Харків, також зафіксовано порушення, на підставі яких призначено перевірку, - частка україномовних пісень на добу становила 14,2%, а між 7.00 та 14.00 - 23%, між 15.00 та 22.00 - 22,1%.

"Тобто це менше квоти 25% і є підставою для перевірки", - зазначив Артеменко.

Як додав член Нацради Сергій Костинський, регулятор реагує на кожне звернення від громадян, суворо слідкує за виконанням закону про квоти, здійснюючи моніторинг, результати якого буде опубліковано.

"Загалом ситуація з виконанням закону про квоти дуже добра. Всі очікували тотальних порушень, що радіоіндустрія уникатиме виконання вимог закону, але загалом вона виконує цей закон і не маніпулює ним. Є окремі випадки, коли ми фіксуємо порушення, але для цих радіостанцій насправді немає іншого вибору, як виконувати закон", - зазначив Костинський.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-