Гройсман доручив забезпечити постраждалих на Майдані системною підтримкою

Гройсман доручив забезпечити постраждалих на Майдані системною підтримкою

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок провів зустріч із ініціативною групою постраждалих на Майдані під час Революції Гідності.

Про це повідомляє Урядовий портал

"Три роки віддаляє нас від тих страшних подій, і сьогодні важко уявити, якою була б країна і що б відбувалося, якби ви щось робили по-іншому", - зауважив Гройсман, додавши, що за ці три роки Україна пройшла шлях, який мала би пройти 25 років тому. 

За його словами, сьогодні залишається багато питань до влади щодо захисту постраждалих на Майдані. Учасники наради обговорили нагальні проблеми підтримки поранених активістів, зокрема щодо їхнього соціального забезпечення, можливостей забезпечення соціальної реабілітації, санаторно-курортного лікування, у тому числі за кордоном, виплат матеріальної допомоги.

Прем'єр-міністр дав низку доручень щодо урегулювання цих проблем. Зокрема, Міністерству соціальної політики доручено внести постраждалих на Майдані до єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків.

"Перше, що маємо зробити, - маємо сформувати цей реєстр. Друге - визначити 107 млн грн видатків, які маємо забезпечити у наступному році, - це доручення Мінфіну; забезпечити усі нормативні бази для системної підтримки 950 чоловік соціальною, медичною і фінансовою складовою, щоб вони були на обліку, знали, де отримати гроші, і так далі", - зазначив Гройсман.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я має розглянути можливості лікування постраждалих за кордоном.

"Ми розуміємо, що у нас є 950 людей. Ми повинні забезпечити автоматично підтримку і все те, що стосується соціально-медичної реабілітації, і все, що стосується фінансової частини. Я хочу, щоб цим питанням (захисту постраждалих на Майдані. - Ред.) серйозно займалися, а не від дати до дати", - наголосив Прем'єр-міністр.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-