У Москві під Культурним центром знову співали

У Москві під Культурним центром знову співали "мантру" про "міф Голодомору"

Укрінформ
Акція протесту з приводу річниці Голодомору, жертвам якого віддають данину пам'яті в Україні, відбулася у суботу перед Українським культурним центром у Москві.

Про це повідомляє РІА «Новости».

"У суботу вдень до будівлі культурного центру прийшли близько двох десятків активістів на чолі з муніципальним депутатом району Якиманка Дмитром Захаровим, не згодні з тим, що голод 1932-1933 року трактується в Україні як геноцид українського народу. Протестувальники тримали плакат із написом "Міф про Голодомор - брехня і танок на кістках", - йдеться у повідомленні.

Поліція в події не втручалася. За акцією спостерігали також численні перехожі.

При цьому саме інформагентство в історичній довідці до повідомлення стверджує, що в 1932-1933 роках в Україні від голоду померли 3-3,5 млн осіб.

Як відомо, 26 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів - 1921-1922; 1932-1933; 1946-1947 років.

"Мільйони людей пухли від голоду, а відібране у них зерно вивозилося за кордон. За різними оцінками, від 3 до 7 мільйонів українців було планомірно знищено тоталітарним режимом. Цей акт масового знищення людей підірвав генофонд української нації, а відомості про нього стали нашою генетичною пам'яттю", - сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму зверненні у зв'язку з трагічно датою.

Згідно з соціологічними дослідженнями 2015 року, 81 відсоток українців вважають Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Голодомор 1932-1933 років - одна з найбільших катастроф в історії європейського людства. Сталінська система навмисне застосувала голод як зброю масового знищення, намагаючись подолати опір колективізації. Істориками доведено, що це був штучно організований голод, оскільки запаси продовольства навмисне вилучалися у селянства.

Фото: pp.vk.me

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-