ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо командира роти

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо командира роти "Беркут"

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо командира роти столичного "Беркуту" та кількох його підлеглих.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно командира роти столичного «Беркуту», командира взводу та 5-х їх підлеглих міліціонерів за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 171 КК України.

Вказані особи обвинувачуються в тому, що, діючи за вказівкою народного депутата України (заступника Голови депутатської фракції Партії регіонів) Вадима Колесніченка, разом із колишнім заступником начальника управління ГУ МВС України в м. Києві, командиром полку міліції «Беркут» та його заступником, перевищуючи владу та свої службові повноваження 8 квітня 2010 року під час проведення одного з відкритих заходів у Великій виставковій залі ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» в м. Києві спровокували конфлікт та безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримали 14 з них, серед яких був Герой України похилого віку, заподіявши їм тілесні ушкодження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказані правоохоронці з метою приховування своїх злочинних дій перешкодили журналістській діяльності та застосували насильство і спричинили тілесні ушкодження журналісту одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їх незаконні дії.

Колесніченка, заступника начальника управління міліції та заступника командира полку спецпідрозділу «Беркут», оголошено в розшук та судом надано дозволи на їх затримання.

Згідно з Кримінальним кодексом, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України передбачає перевищення влади за попередньою змовою групою осіб, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які виходять за межі наданих прав та повноважень, що супроводжувалося насильством, або погрозою застосування насильства, застосування зброї чи спеціальних засобів, або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями – карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років; ч. 1 ст. 171 КК України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів – карається штрафом, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на с трок до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-