Маршрут потяга Інтерсіті

Маршрут потяга Інтерсіті "Київ-Львів" продовжують до Польщі

Укрінформ
Пілотний проект щодо продовження маршруту потяга Інтерсіті сполученням Київ-Львів до польського Перемишля мають намір реалізувати українські та польські депутати.

Про це йшлося на підсумковому засіданні комітету з питань транспорту Верховної Ради України та комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща за участю представників вищих органів виконавчої та регіональної влади, яке відбулось у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пілотний проект планується реалізувати до Різдвяних свят. «Укрзалізниця вже заявила про готовність продовжити маршрут. Тепер потрібно узгодити всі нюанси з прикордонною службою та ДФС», - зазначив голова комітету Верховної Ради з питань транспорту Ярослав Дубневич.

За його словами, в подальшому буде розглядатись питання про будівництво євроколії до Львова, а згодом до Києва. Це дозволить з`єднати якісним транспортом такі туристичні центри як Краків, Львів та Київ. В той же час, це буде відновленням та розбудовою нового «шовкового шляху» для перевезення вантажів.

Крім того, на засіданні зазначалось, що це допоможе розвантажити пункти пропуску і зменшити черги на українсько-польському кордоні.

За підсумками засідання була підписана Декларація намірів про співпрацю між Службою автомобільних доріг у Львівській області та  Управлінням доріг Підкарпатського воєводства.

У документі йдеться про готовність до розбудови дорожньої інфраструктури прикордонних територій Львівської області та Підкарпатського воєводства. Йдеться про створення безпечного середовища у межах транспортних коридорів, покращення доступності, зокрема на ділянках Синява – Олєшице – державний кордон, Любачів – Башня Гурна та Башня Гурна – Горинець-Здруй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-