Кримських дезертирів звинуватили у держзраді й скасували заставу

Кримських дезертирів звинуватили у держзраді й скасували заставу

Укрінформ
Центральний районний суд Миколаєва 23 листопада змінив міру запобіжного заходу затриманим під час виїзду з Криму дезертирам з лав ЗСУ Максиму Одинцову та Олександру Баранову.

Про це повідомили у прес-службі Центрального районного суду Миколаєва. 

«23 листопада Центральний райсуд розглянув клопотання слідчого про зміну способу виконання попередньо обраних запобіжних заходів молодшому сержанту та прапорщику, які проходили військову службу в Автономній Республіці Крим та умисно не з’явились у визначений час до своєї військової частини, яку було передислоковано до м. Миколаїв. Дослідивши клопотання, суд ухвалив змінити спосіб виконання запобіжного заходу, зазначений в попередніх ухвалах від 22.11.2016 року, скасувавши можливість звільнення під заставу», – йдеться у повідомленні.

Слідчий клопотав про зміну способу виконання попередньо обраних запобіжних заходів з зазначенням щодо неможливості застосування застави як альтернативного запобіжного заходу. З огляду на те, що військовослужбовцям повідомлено про підозру у державній зраді, то у відповідності до ч.5 ст.176 КПК України до них має бути обраний виключний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суд з цим повністю погодився.

Як повідомляв Укрінформ, Центральний районний суд Миколаєва 22 листопада обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою з правом внесення застави двом колишнім українським військовим, затриманим в пункті пропуску "Чонгар" при спробі перетнути український кордон. Колишніх українських військовослужбовців звинувачують за статтею "дезертирство".

Раніше СБУ заявила про затримання на адміністративному кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

У той же час у Міноборони Росії заявили, що 20 листопада СБУ затримала і вивезла з Криму на територію Миколаївської області російських військовослужбовців - прапорщика Максима Одинцова та молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-