Двоє українців відправляли співвітчизників рабами до Росії

Двоє українців відправляли співвітчизників рабами до Росії

Укрінформ
Чоловіка й жінку, які протягом кількох років обманом вербували українців для рабської роботи в Росії, засудили до п'яти років ув'язнення.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, працівники якого в 2014 році розкрили діяльність злочинного "дуету".

"Зловмисників, які декілька років переправляли наших громадян до Росії, де вони ставали трудовими рабами, викрили восени 2014 року правоохоронці Тернопільщини. У ході слідства було зібрано достатньо доказів, аби на лаві підсудних опинився уродженець Закарпаття та його спільниця... Чоловіка засудили до п’яти років і одного місяця позбавлення волі, його спільницю – до п’яти років", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли в поліції, злочинці шукали людей із скрутним матеріальним становищем та пропонували їм роботу в тепличному господарстві з можливістю заробляти по 500-1000 доларів. Обіцяли належні умови проживання та харчування.

Охочих підзаробити таким чином знайшлося чимало. Їх відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації, де українці потрапляли у справжнє трудове рабство. Зазначають, що одразу по приїзду паспорти трудових мігрантів забирали. Заробітчанам забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було.

Хоч на суді про нелюдські умови свідчили десятки потерпілих, підсудні заперечували свою провину, інформують правоохоронці. Втім, суд визнав обох звинувачених винними, хоч і призначив їм мінімальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом за злочини, пов’язані з торгівлею людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-