Цьогоріч притулку в Україні попросили 54 росіянини

Цьогоріч притулку в Україні попросили 54 росіянини

Укрінформ
За перші дев'ять місяців 2016 року до України з проханням визнати біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, звернулася 481 особа, із яких 54 - громадян Російської Федерації.

Про це під час засідання Комітету ВР з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин заявив заступник директора Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства Державної міграційної служби Петро Синявський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 9 місяців 2016 року до міграційної служби звернулися із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, 481 особа", - сказав він.

За його словами, рішення щодо визнання біженцем прийнято відносно 16 осіб, а щодо визнання особою, яка потребує додаткового захисту - 39 осіб, ще низка знаходиться на розгляді

При цьому Синявський зауважив, що за дев'ять місяців цього року з проханням надати притулок до України звернулися 54 особи-громадяни Російської Федерації, із яких п'ять осіб визнано біженцями, а десять - особами, які потребують додаткового захисту.

За його словами, позитивні рішення щодо надання захисту іноземним громадянам в Україні загалом склали близько 11%, а щодо росіян - 30%. Він підкреслив, що згідно з європейською практикою кількість випадків надання притулку іноземцям становить 20-30%.

Чиновник також пояснив, що процедура розгляду відповідних заяв передбачає тримісячний строк їх опрацювання в регіональних відділеннях Державної міграційної служби, після чого рекомендації передаються в центральний апарат, який також має три місяці для ухвалення рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-