В Уряді визначились, які робітничі професії фінансуватимуть з бюджету

В Уряді визначились, які робітничі професії фінансуватимуть з бюджету

Укрінформ
Уряд визначив перелік із 19 професій загальнодержавного значення, підготовка кадрів за якими здійснюватиметься у професійно-технічних навчальних закладах за кошти державного бюджету.

Про це йдеться у постанові Кабміну, що була ухвалена 16 листопада на засіданні Уряду, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Ці професії - пріоритетні для розвитку економіки країни, і підготовка кадрів за ними потребує державної підтримки. Завдяки цьому рішенню ми не лише забезпечимо пріоритетні галузі кваліфікованою робочою силою, а й суттєво підтримаємо професійно-технічні навчальні заклади", - зазначила на засіданні уряду міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Згідно з Національним класифікатором це: машиніст бурової установки (будівельні роботи), монтажник систем вентиляції, бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння, моторист бурової установки, тістороб, верстатник деревообробних верстатів, живописець, верстатник широкого профілю, токар, фрезерувальник, налагоджувальник верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, складальник корпусів металевих суден, монтер колії, слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів, виноградар, бджоляр та помічник машиніста тепловоза і електровоза.

На фінансування визначених професій у 2017 році уряд планує витратити 169 млн 600,8 тис. грн. Ці кошти будуть включені в освітню субвенцію та передані місцевим бюджетам.

У міністерстві зазначили, що підготовка за рештою професій, необхідних для обслуговування місцевої інфраструктури та у комунальних господарствах, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів залежно від регіональних потреб.

Станом на 1 вересня 2016 року в українській системі професійно-технічної освіти для здобуття професій загальнодержавного значення навчається 10 тис. 279 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-