Зарплата вчителів зросте не на 30, а на 50% - міністр

Зарплата вчителів зросте не на 30, а на 50% - міністр

Укрінформ
При доопрацюванні бюджету на 2017 рік було збільшено обсяг субвенції на зарплату освітянам, що дозволить підвищити її на 50% замість анонсованих 30%.

Про це на парламентських слуханнях у середу, 16 листопада, заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При доопрацюванні бюджету до другого читання вже спільно з парламентом і продовжуючи дискусію з Міністерством фінансів вдалося досягти ще додаткових певних позитивних зрушень у фінансуванні освіти. Обсяг субвенції на зарплату педагогічних працівників після першого читання  було передбачено 41,8 млрд, зараз 52 млрд грн. Це дозволить збільшити середню зарплату вчителя з урахуванням підвищення рівня  мінімальної зарплати в середньому на 50%", - сказала Гриневич.

Міністр зазначила, що видатки на освіту в Україні коливалися від 5 до 7,4%, що загалом відповідає європейському рівню.

Вона також повідомила, що прогнозовано в 2017 році на освіту буде виділено 6,5% ВВП порівняно з 5,5% у 2016 році. Втім в структурі цих видатків суттєву частину займають соціальні виплати для здобувачів освіти та видатки спеціального фонду в бюджеті. Тому, за словами Гриневич, відносні показники видатків на освіту нижчі від середніх у країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-