МЗС рекомендує українцям утриматись від поїздок до Нової Зеландії

МЗС рекомендує українцям утриматись від поїздок до Нової Зеландії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматись від поїздок Нової Зеландії без нагальної необхідності.

Про це йдеться у заяві МЗС, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"У зв'язку із загрозою підвищеної сейсмічної активності на території Нової Зеландії, МЗС України рекомендує громадянам України тимчасово (упродовж 2-3 тижнів) утриматись від поїздок до цієї країни без нагальної необхідності", - йдеться у повідомленні.

Для тих, хто перебуває на території Нової Зеландії, МЗС нагадує правила поведінки під час землетрусу: "якщо ви перебуваєте у приміщенні, перейдіть під балку, дверний отвір, або станьте біля несучої стіни; тримайтеся подалі від предметів, які можуть впасти і травмувати вас (гіпс, вікна, меблі, інші незакріплені предмети); обережно користуйтеся сходами: вони можуть бути пошкоджені; не користуйтеся ліфтом; враховуйте інші можливі наслідки землетрусу: руйнування мостів, оповзні, завали, витік газу і т.д.; якщо ви перебуваєте на вулиці, відійдіть від будівель, дерев, вуличних ліхтарів, ліній електропередач, а також від місць, де ви могли б потрапити під падіння предметів (зовнішнє оздоблення, плитка, рекламні щити тощо). Після землетрусу, у разі необхідності, надайте першу допомогу тим, хто цього потребує. Виходьте з будівель обережно, вдягнувши взуття для запобігання пораненню битим склом".

Детальні рекомендації щодо дій у випадку землетрусу (англійською) можна знайти на веб-сайті Міністерства цивільної оборони та надзвичайних ситуацій Нової Зеландії за цим посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-