Спалення українського прапора: польська поліція збирає фактаж для прокуратури

Спалення українського прапора: польська поліція збирає фактаж для прокуратури

Укрінформ
Поліція Варшави вивчає інцидент зі спаленням українського прапора під час “Маршу незалежності” в минулу п’ятницю і найближчим часом передасть документи до прокуратури.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник варшавської поліції Маріуш Мрозек.

“Поліція розпочала перевірку у цій справі вже 11 листопада, тобто від моменту, коли відео цього інциденту з’явилося в Інтернеті. Ніхто офіційно не подавав до поліції скаргу у цій справі, але на підставі відео та текстової інформації ми розпочали перевірку: хочемо встановити детальний перебіг інциденту, осіб, які в ньому брали участь, а також конкретне місце, де це трапилося. Після збору усієї інформації її буде передано до прокуратури з проханням про юридично-карну оцінку ситуації”,- заявив Мрозек.

Мрозек уточнив, що йдеться про трьох осіб, чиї дії зафіксовані на відео, і їхню роль в інциденті.

Він не виключив, що зібраний поліцією матеріал може бути передано до прокуратури вже в понеділок. Згодом, прокуратура повинна буде вирішити, як кваліфікувати цей інцидент: як хуліганський вибрик чи кримінальний злочин.

За його словами, це порушення може підпадати під 137-му статтю Кримінального кодексу Польщі, яка за профанацію чи нищення герба, прапора або інших державних символів передбачає штраф, обмеження або позбавлення волі терміном до року.

Нагадаємо, радикально налаштовані молодики із закритими обличчями під час "Маршу незалежності" у Варшаві на 98 річницю незалежності Польщі у минулу п’ятницю спалили прапор України, супроводжуючи це прокльонами на адресу УПА і Степана Бандери.

Згодом, з’явилася інформація, що польські націоналісти побили паліїв українського прапора з організації “Національна вільна Польща” (NWP), звинувачуючи їх у співпраці з проросійськими силами.

Посольство України в Польщі подало в понеділок офіційну ноту до МЗС Польщі з приводу цього інциденту й очікує від польської сторони реакції на нього і покарання зловмисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-