Польський ведучий втратив роботу через образу українців - ЗМІ

Польський ведучий втратив роботу через образу українців - ЗМІ

Укрінформ
Відомий польський радіо- і телеведучий Войцєх Цейровський, ймовірно, втратив роботу на “Польському радіо Кошалін” через образу українців.

Про це пише інтернет-видання Kresy.pl.

“Директор “Польського радіо Кошалін” Пьотр Островський вирішив зняти з радіоефіру програму Цейровського. За неофіційною інформацією, це сталося в результаті тиску з боку політиків і діячів Об’єднання українців у Польщі, обурених висловлюваннями Цейровського і Рудніка (інший ведучий радіопрограми – ред.) щодо Волинської трагедії”,- зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, Об’єднання українців у Польщі (ОУП) подало позов до прокуратури на Цейровського за образу українців. У документі наголошується, що 15 жовтня журналіст під час ефіру на “Польському радіо Кошалін” назвав усіх українців “гвалтівниками” і “різунами”.

На уточнююче запитання ведучого, чи він вважає геть усіх українців “гвалтівниками” і “різунами” Цейровський відповів: “…підтверджую, усіх”. У документі підкреслюється, що такого роду висловлювання посилюють упереджене та вороже ставлення до українців і породжують ненависть на національному грунті. За цей злочин Кримінальний кодекс Польщі передбачає ув’язнення терміном до трьох років.

Цейровський є радіо- і тележурналістом, сатириком, фотографом і мандрівником. Він став дуже відомим завдяки своїм телепрограмам на польському телебаченні з мандрівок різними країнами світу у характерному образі – босим і у гавайській сорочці.

Цейровський не приховує своїх правоконсервативних поглядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-