В українські тюрми просяться до 400 в'язнів із

В українські тюрми просяться до 400 в'язнів із "Л/ДНР" - Лутковська

Укрінформ
Близько 400 засуджених, які перебувають у місцях позбавлення волі на окупованих територіях Донбасу, висловлюють бажання відбувати покарання у закладах на територіях, що контролює уряд України.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська в інтерв'ю "5 каналу".

"Стосовно так званої "ДНР/ЛНР", то і там, і там в списках близько 200 осіб. По 200. Це ті, які звернулися до мене із проханням про передачу. Є інформація про те, що дуже погано із медичною допомогою, і ті (в'язні – ред.), які мають хронічні захворювання, взагалі дуже ризикують своїм життям. Крім того, є проблеми із харчуванням. В будь-якому випадку, я зроблю усе, щоб забрати усіх звідти", – розповіла Лутковська.

Вона також зазначила, що понад 130 засуджених раніше вже перевели з колоній в окупованих районах Донецької області у заклади на території, які контролює Україна. За даними українського омбудсмена, адміністрації в'язниць та таборів на окупованих територіях порушують права ув'язнених.

Як повідомлялося, у жовтні бойовики "ДНР" передали Лутковській ще 23 засуджених. Перед цим востаннє в'язнів із підконтрольних бойовикам територій передавали в липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-