Виведення Котвіцьким $40 мільйонів з України було законним - прокуратура

Виведення Котвіцьким $40 мільйонів з України було законним - прокуратура

Укрінформ
Прокуратура Києва не виявила шахрайства у виведенні з України 40 млн дол. народним депутатом Ігорем Котвіцьким.

Про це заявила речниця прокуратури Києва Надія Максимець в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Мова йде про кримінальне провадження, яке було розпочато за заявою одного з народних депутатів щодо можливих шахрайський дій народного депутата Котвіцького. Ми не порушували підслідність. Все було проведено відповідно до вимог КПК, неупереджено досліджено всі обставини. Було з’ясовано, чи були зобов’язальні відносини між сторонами, чи були відображені ці кошти в деклараціях даної особи, було допитано ряд свідків. Крім того, службові особи Національного банку і Ощадбанку повідомили, що трансакція не суперечила законодавству", - заявила вона.

Максимець додала, що слідчими було враховано висновок експерта, який вказав, що документи, які підтверджують зобов'язальні відносини, не мають ознаки підробки.

"Зобов’язання між сторонами дійсно існувало. На підставі доказів слідчими було прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу злочину. Ми досліджували, чи були у діях Котвіцького шахрайські дії. Було з’ясовано, хто був другою стороною, що ця компанія зареєстрована в Панамі, але не входить до переліку офшорних зон", - пояснила вона.

Максимець уточнила, що є рішення Дніпровського районного суду, яким було оскаржено постанову про закриття цього кримінального провадження, де ретельно описані всі процесуальні слідчі дії.

Як повідомлялося, народного депутата Ігоря Котвіцького підозрювали в тому, що він вивів в офшор 40 млн дол. Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що до цього причетний міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який спростував звинувачення депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-