Мати Сенцова: Олег дуже сподівається, що Україна його не кине

Мати Сенцова: Олег дуже сподівається, що Україна його не кине

Укрінформ
Мати незаконно ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова Людмила Сенцова сподівається, що Україна не залишить її сина у біді.

Про це вона заявила в інтерв'ю «Громадському».

«Не вистачає його так. Завжди, будь-який дзвінок на телефон - мені хочеться побачити: «Олег Київстар». Мені аби дочекатися, коли Олег вийде. Обійняти сина. Дожити б ... Що мені залишається? Чекати, перечитувати нечасті листи і вірити, що Україна не забуде про Олега. Він дуже сподівається, що рідна країна його не кине», - сказала Сенцова.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції України буде ініціювати розширення персональних санкцій проти чиновників Росії, якщо незаконно засуджені українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко не будуть повернуті на Батьківщину.

Раніше Міністерство юстиції Російської Федерації відмовило українському Мін'юсту в передачі Сенцова в Україну, мотивуючи це тим, що він є російським громадянином.

Сенцов і Кольченко були засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року відповідно. Їм були висунуті звинувачення у підготовці підриву пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів "Русской общины Крыма" і "Единой России". Обидва українці визнані правозахисним рухом "Меморіал" політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-