Сенцова перевели у штрафний ізолятор. Сестра підозрює застосування тортур

Сенцова перевели у штрафний ізолятор. Сестра підозрює застосування тортур

Укрінформ
Незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова перевели до штрафного ізолятора, існує ймовірність застосування до нього тортур.

Про це повідомив у суботу у Facebook заступник міністра юстиції Сергій Петухов з посиланням на сестру Сенцова Наталію Каплан.

"Після вчорашнього розголосу Олега перевели в ШИЗО на 15 діб. Його сестра, Наталія, пише про вірогідність застосування до нього тортур", - зазначив Петухов.

Він додав, що тортури заборонені Європейською конвенцією з прав людини, стороною якої є і Росія. "За жодних обставин людина не може бути піддана тортурам, нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню", - наголосив заступник міністра.

Він підкреслив, що Росія має забезпечити постійний доступ українського консула та представників Червоного Хреста до Олега для контролю за його станом здоров'я та забезпечення особистої безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції України буде ініціювати розширення персональних санкцій проти чиновників Росії, якщо незаконно засуджені українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко не будуть повернені Україні.

Раніше Міністерство юстиції РФ відмовило Міністерству юстиції України в передачі Сенцова в Україну, мотивуючи це тим, що він є російським громадянином.

Сенцов і Кольченко були засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Їм були висунуті звинувачення в підготовці підриву пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів "Русской общины Крыма" і "Единой России". Обидва українці визнані правозахисним рухом "Меморіал" політв'язнями.

24 листопада 2015 року Верховний суд Росії залишив без зміни вироки Сенцову і Кольченку. Їх етапували з ростовського СІЗО 4 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-